Hyvä tietää

Lue tämä ennen matkaa !

Muuten kuin netin kautta tehtäviin varauksiin lisäämme varausmaksun 10; / lasku.

Matkatyypit

Kylpylämatkat on 7 pv:n mittaisia matkapaketteja, joihin Viron kohteissa kuuluu puolihoitoruokailut,
lääkärin konsultaatio ja kylpylän hoitopaketti.

Hotellimatkat ovat 4 päivän mittaisia matkoja aamiaisella, joihin on mahdollista ostaa lisämaksusta muita palveluja.
Matkoilla majoitutaan hotellissa ja hintaan sisältyy aamiaiset.

MiniSpa matkoja teemme kesäkautena 4 pv mittaisina. MiniSpa matkoihin sisältyy puolihoitoruokailut sekä kylpyläkohtaiset hoitopaketit.

Huoneluokitus

Huoneiden taso ja koko saattaa vaihdella. Allergikoille sopivia huoneita ei aina ole tai on rajoitetusti. Tutustu hotellikuvaukseen ja luokitukseen ennalta, se auttaa Sinua valitsemaan vaatimuksiasi parhaiten vastaavan vaihtoehdon.

Lisävuode

on pääsääntöisesti tarkoitettu alle 12-v. lapselle. Lisävuode on yleensä retkivuode tai sohva.

Lisävuode ei mahdu kaikkiin huoneisiin ja tekee monista huoneista ahtaan.

Rokotukset

Matkailijalle suositeltavia perusrokotuksia ovat jäykkäkouristus ja kurkkumätä-rokotus. Tarkista niiden voimassaolo

hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja saat terveyskeskuksestasi tai www.rokotus.fi.                  

Maksuehdot

Jos matka varataan yli 28 vrk ennen matkan alkua, suoritetaan maksu kahdessa erässä. Ennakkomaksu 50-100 € / hlö viikon kuluessa varauksen tekemisestä ja loppumaksu 3 vkoa ennen lähtöpäivää. Jos matka varataan alle 28 vrk ennen matkan alkua, matka maksetaan yhdessä erässä viimeistään 2 vkoa ennen lähtöä. Jos matka varataan alle 14 vrk ennen matkan alkua, on koko matka maksettava heti. Suorittamalla varausmaksun / laskun asiakas hyväksyy yleisiin valmismatkaehtoihin sekä MatkaPeuran ja Matkalakeuden erityismatkaehtoihin sisältyvät määräykset sekä ne mahdolliset esitetietoihin tulleet muutokset, jotka matkatoimisto on saattanut hänen tietoonsa ennen matkan alkua.

Matkaliput

Lasku on samalla matkavahvistus. Tarkista laskuista ja matka-asiakirjoista tietojen oikeellisuus (nimi, kyytiin nousu- paikka, hotelli, laivan lähtöaika ja lähtöpäivä). Mahdollisista virheistä tulee ilmoittaa välittömästi matkanjärjestäjälle. Viron matkoista ei toimiteta matkalippuja ennen matkaa.

Autoon nousu & lähtöselvitys

Matkaan lähdetään sovittuna lähtöaikana esitteessämme ilmoitetulta ja matkan varaamisen yhteydessä sovitulta autoon nousupaikalta (pysäkillä oltava 10 minuuttia ennen lähtöaikaa). Kuljettaja jakaa maihinnousukortit Helsingin lähtösatamassa bussissa lähtöpäivänä.

Tulo Viroon/ Virosta lähtö

Bussikuljetus jatkuu Viron satamasta majoituspaikalle. Paluupäivänä laiva lähtee Tallinnan D-terminaalista. Majoituspaikasta on kuljetus satamaan. Jos et käytä yhteiskuljetuksia on siitä aina ilmoitettava matkatoimiston edustajalle Tallinnaan saavuttaessa. Paluulippusi saat kuljettajaltamme satamassa. Asiakas on velvollinen huolehtimaan, että on satamassa hyvissä ajoin.
Mahdollisista myöhästymisistä vastaa jokainen omalla kustannuksellaan.

Ota mukaan

Tärkeimmät henkilökohtaiset tavarat sekä loman aikana käytettävät lääkkeet alkuperäispakkauksissaan käsimatkatavaroihin. Kylpylämatkalle kylpytakki tai oloasu, suihkumyssy, uima-asu ja kylpytossut, säätilaan sopiva vaatetus (myös lämpimiä vaatteita) illoiksi sekä mukavat kävelykengät.

Matkatavarat

Bussimme kulkee aina ryhmän mukana laivalla; tällöin matkatavarat voivat olla autossa laivamatkan ajan.
Tarkista, että matkatavarasi on huolellisesti merkitty osoitetiedoin.

                                           

Ateriat Virossa

Virolaiset ruuat eroavat suomalaisista jonkin verran. Salaatteja ja hedelmiä käytetään vähemmän kuin meillä, juureksia taas enemmän. Juotavaksi suositellaan pullotettua vettä. Erikoisruokavalioista tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Kylpylät/hotellit huomioivat erikoisruokavaliot mahd. mukaan. Virossa ei ole yhtä monipuolista erikoisruokien valikoimaa kuin Suomessa.

Yksin matkustavat

Yhden hengen huone/nais- tai miespaikka on ostettava matkan varaamisen yhteydessä. Yhden hengen huoneita

on rajoitetusti. Mikäli olet ostanut kylpylämatkalle nais- tai miespaikan, sinut majoitetaan samaan huoneeseen samaa sukupuolta olevan kanssa. Hotellimatkoille ei myydä nais- tai miespaikkoja.

                                           

Lapsihinnat

Lapsihinnat ovat kahden aikuisen lisäksi samaan huoneeseen majoittuville lapsille.

Hinnaston alhaisin lapsihinta on hinta ilman lisävuodetta (vanhempien vieressä) ja korkeampi hinta sisältää lapsen lisävuoteen.

 Passi

Suomen ja Viron rajalta on poistunut säännöllinen passintarkastus. Kuitenkin jokaisen matkustajan on tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Hyväksyttäviä asiakirjoja on passi tai poliisiviranomaisen v.1999 jälkeen myöntämä kuvallinen matkustukseen oikeuttava henkilökortti (ei ajokortti eikä kela-kortti). Myös lapsilla on oltava oma passi / henkilökortti.

Jos matkustaja ei ole Suomen kansalainen, on hänen matkaa varatessaan kerrottava kansallisuutensa ja huolehdittava

tarvittavista asiapapereista. Matkanjärjestäjä ei palauta matkan hintaa, jos matka peruuntuu matka-asiapapereiden puuttumisen vuoksi.

 

Matkavakuutus

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta. Suosittelemme ehdottomasti vakuutuksen ottamista mm. äkillisen sairastumisen varalta, koska kulut voivat olla odottamattoman suuret

Turvallisuus

Arvoesineet kannattaa säilyttää mieluiten tallelokerossa tai kassakaapissa. Arvokkaat korut yms. kannattaa jättää kotiin. Vaikka useimmat kohteet ovat turvallisia, taskuvarkaita kannattaa varoa kaikkialla, varsinkin tungoksissa, toreilla ja ravintoloissa liikkuessa.

 

Matkan toteutuminen

Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut sen toteuttamiseen edellyttämää matkustajamäärää. Peruuntumisesta pyritään ilmoittamaan tällöin viimeistään 7 vrk ennen matkan alkua.

                                           

Muutokset

MatkaPEURA ja Matkalakeus eivät vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista. Matkaohjelmaan ja aikatauluun saattaa tulla muutoksia, tarkka matkaohjelma jaetaan menomatkalla bussissa. Mahdolliset aikataulumuutokset ilmoitamme jokaiselle lähtijälle ennen matkan alkua.

                                           

Valitukset

Matkaa koskevat valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmetessä kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai suoraan hotelliin, ravintolaan jne. Vahingonkorvausvaatimukset on aina tehtävä kirjallisesti matkanjärjestäjälle viimeistään 2 viikkoa matkan päättymisen jälkeen.

                                           

Peruutusehdot

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, jotka ovat kokonaisuudessaan saatavilla toimistoltamme. Matkustaja voi perua matkansa ilman erityistä syytä seuraavasti:

* viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua maksamalla toimistokulut 50 €

* 28 - 14 vrk ennen matkan alkua maksamalla varaus-/ennakkomaksun (väh. 50 € /hlö)

*14 vrk - 48 tuntia ennen matkan alkua maksamalla 50 % matkan hinnasta.

*Jos matka perutaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua,

on matkanjärjestäjällä oikeus periä koko matkan hinta.

Vakavan esteen sattuessa matkustajalla on oikeus saada takaisin maksamansa matkan hinta, vähennettynä toimistokuluilla ja kohtuulliseksi katsomillamme kuluilla. Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arki-päivät (ma-pe).

MAKSAMATTA JÄTTÄMINEN EI OLE PERUUTUS!

 

Hinnan muutos

Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa esitteessä ilmoitettuja hintoja. Mahdolliset alennukset eivät koske aikaisemmin varattuja matkoja. Alennuksia ei voi saada kuin yhden/hlö. (Esim. joko ryhmä- tai kampanja-alennus).

                                           

Ryhmät

Yhdyshenkilö on ryhmän kerääjä/matkanjohtaja, jollei muuta ole sovittu. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkajärjestelyistä matkanjärjestäjän kanssa matkustajia sitovasti. Yhdyshenkilö myös vastaa siitä, että ryhmän jäsenet saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista.